Wat doen collega-ondernemers in Baarn?

Bent u ondernemer of vertegenwoordigd u een instelling in Baarn en wilt u ook stappen zetten? Laat u inspireren door collega’s. Waar een wil is, is een weg!


Uw verhaal ook in de Baarnsche Courant?

Bent u ondernemer of vertegenwoordigd u een instelling in Baarn en wilt u delen welke maatregelen u genomen heeft om uw bedrijfspand en/of bedrijfsvoering te verduurzamen? Laat het weten via een bericht naar Madeleine Boerma, mail: duurzaam@pobbaarn.nl.

Business Center Gooi binnen 14 maanden een A-label

Business Center Gooi ging binnen 14 maanden naar een A-label en wist met € 100 maar liefst 101.640 kWh te besparen
Baarnsche Courant 27 september 2019 (Copyright artikel BC/BDU)

Schneider Electric verduurzaamd samen met pandeigenaar!

Schneider-Electric verduurzaamd kantoorpand in samenwerking met pandeigenaar
Baarnsche Courant 2 september 2019 (Copyright artikel BC/BDU)

BTG Baarn rijdt lokaal 100% elektrisch

elektrisch vervoer bij BKA deelnemer BTG Baarn - aannemer Van Garderen
Elektrisch rijden door aannemer BTG Baarn (Foto copyright BTG Baarn)

Bedrijfswagens kennen veel uitstoot van CO2 en roetdeeltjes. De Baarnse aannemer Tom van Garderen werkt hieraan mee door zoveel mogelijk regionaal te werken met personeel dat ook zelf in en rondom Baarn woont.

Lokaal wordt zoveel mogelijk elektrisch gereden en zodra bedrijfsauto’s aan vervanging toe zijn wordt voor een duurzame optie gekozen. Daarnaast heeft Van Garderen het voormalige winkel-woonhuis Nagel duurzaam verbouwd tot een een nul-op-de-meter woning: NOM-woning.

Volvo Buitenweg behaalt BREEAM In-Use Excellent certificaat

Duurzaamheid met een BREEAM certificaat in de Tinfabriek van Volvo Garage Buitenweg
De oude Tinfabriek in Naarden (Foto copyright Volvo Buitenweg)

De Baarnse ondernemers Willem-Jan en Tineke van der Burg van Volvo Buitenweg groeiden uit hun bedrijfspand in Naarden en hebben het afgelopen jaar de spannende stap gezet om de Tinfabriek te kopen en deze duurzaam te renoveren.

Ze hebben het BREEAM In-Use Excellent certificaat weten te behalen! Hierbij wordt het gebouw, het beheer en het gebruik beoordeeld op maar liefst 9 duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling.