Wat doen collega-ondernemers in Baarn?


Goed voorbeeld doet goed volgen!

elektrisch vervoer bij BKA deelnemer BTG Baarn - aannemer Van Garderen
Elektrisch rijden door aannemer BTG Baarn

Bedrijfswagens kennen veel uitstoot van CO2 en roetdeeltjes. De Baarnse aannemer Tom van Garderen werkt hieraan mee door zoveel mogelijk regionaal te werken met personeel dat ook zelf in en rondom Baarn woont.

Lokaal wordt zoveel mogelijk elektrisch gereden en zodra bedrijfsauto’s aan vervanging toe zijn wordt voor een duurzame optie gekozen. Daarnaast heeft Van Garderen het voormalige winkel-woonhuis Nagel duurzaam verbouwd tot een een nul-op-de-meter woning: NOM-woning.

Duurzaamheid met een BREEAM certificaat in de Tinfabriek van Volvo Garage Buitenweg
Een oude Tinfabriek met een BREEAM-in-use-excellent certificaat

De Baarnse ondernemers Willem-Jan en Tineke van der Burg van Volvo Buitenweg groeiden uit hun bedrijfspand in Naarden en hebben het afgelopen jaar de spannende stap gezet om de Tinfabriek te kopen en deze duurzaam te renoveren.

Ze hebben het BREEAM In-Use Excellent certificaat weten te behalen! Hierbij wordt het gebouw, het beheer en het gebruik beoordeeld op maar liefst 9 duurzaamheidscategorieĆ«n: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling.

Uw verhaal ook hier?

Bent u ondernemer of vertegenwoordigd u een instelling in Baarn en wilt u delen welke maatregelen u genomen heeft om uw bedrijfspand en/of bedrijfsvoering te verduurzamen? Laat het weten via een bericht naar madeleine@hetzakelijkehart.nl.