Het BKA-team

Voor de uitvoering van het BKA2030 zijn we bezig om de beste juridische vorm te kiezen en dat lijkt een stichting te worden.

Tot die tijd zijn de volgende mensen werkzaam voor de website, de nieuwsbrieven, de halfjaarlijkse bijeenkomsten, de oprichting van de (waarschijnlijk) stichting en de eerste stappen en acties:

Herman Jan Wijnants

Beoogd voorzitter: Herman Jan Wijnants

Het Baarns Klimaatakkoord is een waardevolle afspraak tussen Baarnse partijen om ieder vanuit hun eigen organisatie bij te dragen aan de forse ambitie om Baarn in 2030 klimaatneutraal te maken. Mijn naam is Herman Jan Wijnants en ik woon met ons gezin met veel plezier in Baarn, al ruim 20 jaar! Als econoom heb ik mijn hele loopbaan gewerkt aan de verbetering van het milieu in Nederland en in het buitenland. Binnenkort kan ik dat als beoogd voorzitter van de (waarschijnlijk) Stichting Baarns Klimaatakkoord ook op lokale schaal doen en dat vind ik fantastisch. Met elkaar kunnen we mooie initiatieven ontplooien om bij te dragen aan een groen en leefbaar Baarn voor de toekomst. Want samen staan we sterk! Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking met jullie.

Website & Communicatie: Maurice van der Valk

Sinds 2009 ben ik werkzaam als zelfstandig grafisch vormgever en webdesigner/bouwer en woon meer dan twaalf jaar in Baarn. Ik zet mijn expertise graag in voor opdrachtgevers waar duurzaamheid niet zo maar een loos begrip is en voor lokale duurzame initiatieven. Zo ben ik vanaf de oprichting van EnergiekBaarn actief geweest binnen de communicatiewerkgroep. Daarnaast ben ik de initiatiefnemer van de Baarnse Bermbrigade, met maandelijkse zwerfafval-opruimacties, en Gastvrij Baarn, waarmee we vijf keer per jaar Ontmoetingsmaaltijden organiseren. Tenslotte ben ik actief lid van Happy Planet Professionals: een MVO-netwerk van duurzame ondernemers.

Foto Madeleine Boerma coordinator BKA2030 en activiteiten voor ondernemers

Coördinator ondernemersactiviteiten: Madeleine Boerma

Ondernemer sinds 2001 zet ik graag mijn ruim 25 jaar internationale ervaring met proces-, project- en teammanagement in ICT- projecten en als coach en trainer in projecten en voor ZZP’ers in op het gebied van duurzaamheid. Sinds 2014 ben ik actief in de wereld van de energietransitie oa als medeoprichter en vier jaar bestuurslid van EnergiekBaarn. Als zodanig was ik in 2017 aanjager van het Baarns Klimaat Akkoord. Lokaal ben ik ook actief binnen BIZON Baarn, de lokale ZZP-vereniging en ik probeer afvalvrij te leven en ondernemen. Ook ben ik lid van de vereniging Happy Planet Professionals: ZZP’ers die actief zijn op het gebied van duurzaamheid én ieder jaar zelf een review ondergaan op hun eigen duurzame ondernemerschap. In Baarn help ik ondernemers & instellingen om te verduurzamen.

Visie en strategie: Diederik van der Burg

In 1994 heb ik mijn eigen adviespraktijk geopend, die sinds 2007 in Baarn is gevestigd. Ik help middelgrote ondernemingen en hun directies de goede dingen goed te doen. De ‘goede dingen doen’: weten wat je wilt op de langere termijn. Dat heeft steeds vaker een moreel-ethische component (maatschappelijk verantwoord ondernemen). De ‘dingen goed doen’: hoe organiseer je dat die langetermijndoelen bereikt worden op een manier die klopt. Adviseren, trainen, workshops houden en kritische vragen stellen is mijn vak. Vaardigheden die ik ook in het Baarnse inzet: ik ben jaren (vice-)voorzitter geweest van de lokale Raad van Kerken, en ik denk mee met BIZON en sinds 2017 met het Baarns Klimaatakkoord. Daarin richt ik mijn aandacht nu vooral op een evenwichtige betrokkenheid van de drie partijen en een goede governance-structuur.