BKA logo horizontaal
BKA-Baarns-Klimaat-Huis
Baarnse ondernemers zetten weer een stap om een lokaal Baarns Klimaat Huis te realiseren: een fysieke plek waar oplossingen getoond worden voor inwoners en bedrijven die hun woning of pand willen verduurzamen. Het plan is in 2018 ontstaan tijdens een sessie met het Economic Board Utrecht.

Op 14 februari gaan ze onder andere naar het Inspiratiecentrum duurzaamheid van de Technische Unie om inspiratie op te doen voor de volgende stap: bepalen wat in Baarn gewenst en haalbaar is.

Bent u ondernemer en heeft u interesse om aan te haken bij dit initiatief?
Mail naar contact@bka2030.nl.
Regionale energiestrategie
In het Klimaatakkoord staat dat we om klimaatverandering tegen te gaan in 2030 in Nederland 49% minder broeikasgassen willen uitstoten dan in 1990. Samen met andere gemeentes uit de Regio Amersfoort brengt Baarn in beeld hoe die ambities hier gerealiseerd moeten worden.

Met een zogenaamde Regionale Energiestrategie (RES) worden de nationale afspraken van het landelijke Klimaatakkoord regionaal vertaald. In deze strategie wordt onder meer gekeken hoe we duurzame energie kunnen opwekken en zo in onze eigen energiebehoefte kunnen voorzien. Maar ook welke impact het heeft op onze ruimte.

Als u nog vragen heeft aan de gemeente, kunt u mailen naar duurzaam@baarn.nl of ons bereiken via 035-548 16 11.
EnergiekBaarn zoekt energiecoaches
EnergiekBaarn zoekt extra EnergieCoaches!
  • Bent u technisch aangelegd, kunt u redelijk overweg met computers en kunt u goed luisteren en communiceren?
  • Heeft u tenminste een paar halve dagen per maand beschikbaar om bij te dragen aan een duurzamer Baarn en de energietransitie?
  • Wilt u deel uitmaken van een groeiende groep mensen in Nederland en daarbuiten die als vrijwilliger meehelpen aan een beter klimaat?
Meld u dan aan om EnergieCoach van EnergiekBaarn te worden!
Direct aanmelden of meer weten? Neem contact op met Michiel Wind: 035-666 87 53, advies@energiekbaarn.nl.
BKA-halfjaarlijkse-bijeenkomst
Kom naar de BKA bijeenkomst, doe inspiratie op, netwerk, zet samen met de andere deelnemers stappen voor een klimaatneutraal Baarn én speel het We-Energy Game!

Het We-Energy Game is ontwikkeld aan de Hanzehogeschool in Groningen en wordt momenteel door een groeiend aantal gemeentes gespeeld.
Het we-energy game is begin 2019 al 326 keer gespeeld met 4637 deelnemers in 8 provincies
Doel van het spel is om een dorp of stad elektrisch energieneutraal te maken, met behulp van duurzame energiebronnen én om niemand achter te laten in de transitie.

Op 18 maart spelen we het spel met ons eigen dorp Baarn als inzet!
Lukt het alle teams om dit doel te bereiken? Welke stappen moeten hiervoor gezet worden? Welke beslissingen hebben welk resultaat? Kan het binnen de gemeente-grenzen?

Naast het spel is er verder uiteraard aandacht voor initiatieven en activiteiten van inwoners, bedrijven en de gemeente. Het volledige programma volgt zo snel mogelijk.

Reserveer maandag 18 maart van 17.00 - 20.00 in uw agenda voor de eerste halfjaarlijkse bijeenkomst van 2019.

Locatie: Zalencentrum Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a, 3743 KN Baarn. Opgeven is fijn in verband met de catering.

AGENDA

15 FEBRUARI

Warmetruiendag

6 MAART

EnergiekBaarn Lab, meer info: contact@energiekbaarn.nl
facebook email
MailPoet