BKA logo horizontaal
Energiecoaches EnergiekBaarn succesvol gestart in 2018
EnergiekBaarn is in 2018 succesvol gestart met het EnergieCoach-programma. Een EnergieCoach van EnergiekBaarn komt bij inwoners van Baarn thuis om advies te geven over energie besparen in hun woning. Op basis van hun vragen en behoeften, de woning en het energieverbruik, bespreekt de coach de mogelijkheden voor besparing, duurzame energie en meer comfort. De coaches weten ook welke financiële regelingen de gemeente en de landelijke overheid bieden.

Na een uitgebreide training hebben de negen EnergieCoaches in 2018 bijna 50 huisbezoeken afgelegd en de bewoners geadviseerd over energiebesparing. Dit jaar gaan we voor minimaal het dubbele aantal bezoeken! Hoe vindt zo’n bezoek plaats en wat kan het resultaat zijn? Lees meer hierover in dit artikel (Baarnsche Courant) over het EnergieCoach-bezoek aan de familie Jetten in oktober 2018.

Ook bezoek en advies van een EnergieCoach? Mail naar advies@energiekbaarn.nl
Duurzaamheidslening via de Gemeente Baarn
De gemeente biedt de inwoners sinds oktober 2018 een duurzaamheidslening met een zeer aantrekkelijk rentetarief aan. Voor veel energiebesparende maatregelen, zoals bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen, een zonneboiler of een energie-efficiënt verwarmingssysteem is deze lening aan te vragen.

Door uw woning te verduurzamen bespaart u op uw energiekosten. Het is ook goed voor het milieu. Wilt u weten met welke maatregelen u het meeste bespaart? Via de website en per telefoon kunt u bij het energieloket van de gemeente, het Duurzaam Bouwloket, terecht voor deskundig en onafhankelijk advies. Op deze website kunt u ook offertes opvragen (eveneens bij lokale bedrijven) voor energiebesparende maatregelen. Inwoners van Baarn kunnen via EnergiekBaarn ook een meer maatwerk advies krijgen. Hierover kunt u hierboven meer lezen.

Lees hier meer nieuws vanuit de Gemeente o.a. over de Transitievisie Warmte.
Ondernemers aan de slag
Vele ondernemers doen mee aan het BKA-akkoord, van ZZP'ers tot bedrijven met 100-300 werknemers. Goed voorbeeld doet goed volgen. Op onze website vind je twee voorbeelden van Baarnse bedrijven die maatregelen treffen om hun bedrijfspand en/of bedrijfsvoering te verduurzamen.

Lees hoe aannemer Tom van Garderen de CO2 uitstoot vermindert door elektrisch te rijden en hoe Volvo-ondernemer Willem Jan van der Burg voor een oude Tinfabriek een BREEAM-In-Use-Excellent certificaat wist te behalen.

Winkeliers in Baarn en leden van winkeliersvereniging Centrum Baarn hebben tot 31 januari de tijd om een enquete in te vullen met vragen over waar ze (al) mee bezig zijn, maar vooral, waar ze hulp en ondersteuning bij nodig hebben om te verduurzamen. De komende dagen krijgen ze de informatie hierover niet alleen via de mail maar ook schriftelijk op de mat. Met de uitslag zal in overleg met Centrum Baarn gekeken worden naar hoe de hulpvraag het beste ingevuld kan worden.

Wilt u zelf aan de slag? Vanaf nu kunt u terecht op onze pagina Veelgestelde vragen voor ondernemers met o.a. 100 tips van MVO Nederland, informatie over elektrisch rijden, het verplichte C-label voor kantoren in 2023, gratis rekentools en meer.
Save the date: 18 maart, halfjaarlijkse bijeenkomst
Samen noemen we ons de Baarnse Klimaat Alliantie. Minimaal twee maal per jaar komen we bij elkaar om de resultaten te bezien en te delen, nieuwe ideeën op te doen, nieuwe initiatieven te nemen en versnelling aan te brengen.

Bovenstaande is een citaat uit het Baarns Klimaat Akkoord. In februari 2018 vond de eerste halfjaarlijkse bijeenkomst van 2018 plaats waarin de resultaten van de nulmeting gepresenteerd zijn.

Reserveer maandag 18 maart van 17.00 - 20.00 in uw agenda voor de eerste halfjaarlijkse bijeenkomst van 2019. Locatie en programma volgen z.s.m.
Voor wie wil weten welke mensen momenteel actief zijn achter de schermen om het BKA vorm te geven - klik hier en maak kennis met het BKA Team.
facebook email
MailPoet