BKA logo horizontaal
BKA-pilot-VVES-EB
EnergiekBaarn is samen met een Vereniging van Eigenaren (VvE’s) van een appartementengebouw in Baarn een pilot gestart. De pilot richt zich op de ontwikkeling van advies- en voorlichtingstrajecten aan besturen van VvE’s.
We willen VvE’s stimuleren én ondersteunen om energiezuiniger te worden en dit op te nemen in onderhoudsplannen. In eerste instantie zetten we in op isolatie-investeringen. Naast de noodzaak om energiezuiniger te worden, kunnen isolatiemaatregelen ook leiden tot verbetering van het comfort en verlaging van de energierekening.

De Gemeente Baarn ondersteunt het door Energiek Baarn gestarte project van harte. Ze heeft dan ook een aanbevelingsbrief voor VvE’s opgesteld.

Maak je deel uit van een VvE en hebben jullie ook interesse? Of wil je meewerken aan dit project? Mail naar: Helene van Gelder
BKA-zonnedaken-gezocht
Je wilt stappen zetten om de energietransitie vorm te geven, maar weet niet waar te beginnen? De makkelijkste manier om zelf duurzame energie op te wekken is het plaatsen van zonne- of PV-panelen op het dak van je eigen pand. Op 27 februari en 4 maart gingen geïnteresseerden bedrijven en instellingen hierover in Baarn in gesprek.

Een aantal van de aanwezigen was niet bekend met de zogenaamde Postcoderoosregeling. Hiermee kun je het deel van de panelen die je niet gebruikt ter beschikking stellen aan inwoners en bedrijven met een aansluiting tot < 3x80 Amp. die wonen of gevestigd zijn in de buurt van jouw dak.

Waarom is dit interessant? Er zijn inwoners en bedrijven die geen panelen kunnen plaatsen - omdat ze in een huurhuis wonen of werken, of in een pand met beschermd dorpsgezicht, of omdat ze bijvoorbeeld teveel schaduw op hun dak hebben. Door (een deel van) jouw dak ter beschikking te stellen, help je hen die het niet zelf kunnen om toch gebruik te maken van duurzame energiebronnen.

Wil je een maatschappelijke bijdrage leveren aan de energietransitie in Baarn, kunnen wij je helpen én ontzorgen om dit te realiseren? Laat het ons weten en wij nemen contact met je op.

BKA-programma-duurzaamheid-Baarn
Op 7 maart jongstleden is de aftrap geweest van het Programma Duurzaamheid van de Gemeente Baarn en zijn vijf projectteams van start gegaan. Deze teams gaan zich bezighouden met activiteiten op het gebied van duurzaamheid binnen de gemeentelijke organisatie. Op deze manier kan de gemeente effectiever en efficiënter werken aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

AGENDA

4 NOVEMBER

Halfjaarlijkse bijeenkomst BKA
facebook email 
MailPoet