BKA logo horizontaal
BKA-klimaatstresstest
De gemeente Baarn heeft in regionaal verband (het Platform Water Vallei en Eem) gewerkt aan een klimaatstresstest.

De klimaatstresstest geeft inzicht in de gevolgen van klimaatverandering voor de komende jaren op thema's als lokale wateroverlast, hittestress en droogte.

De regionale stresstest heet Klimaateffectatlas Vallei en Veluwe. De atlas bevat zeer gedetailleerde kaarten waarop bovengenoemde thema’s zijn uitgewerkt, voorzien van een duidelijke toelichting.

Hoe zit het met uw eigen lokatie?
U kunt inzoomen op uw eigen lokatie om te kijken wat de huidige situatie is ten aanzien van thema's zoals wateroverlast, hitte en droogte.

klimaateffectatlas_voorbeeld

Door middel van schuifbalken krijgt u doorkijkjes naar de effecten van klimaat-verandering met als uitgangspunt het jaar 2050. Zo kunt u zien wat ons nog te wachten staat.

Wilt u weten wat de Gemeente Baarn aan maatregelen neemt?
EnergiekBaarn zoekt energiecoaches
EnergiekBaarn zoekt extra EnergieCoaches!
  • Bent u technisch aangelegd, kunt u redelijk overweg met computers en kunt u goed luisteren en communiceren?
  • Heeft u tenminste een paar halve dagen per maand beschikbaar om bij te dragen aan een duurzamer Baarn en de energietransitie?
  • Wilt u deel uitmaken van een groeiende groep mensen in Nederland en daarbuiten die als vrijwilliger meehelpen aan een beter klimaat?
Meld u dan aan om EnergieCoach van EnergiekBaarn te worden!
Direct aanmelden of meer weten? Neem contact op met Michiel Wind: 035-666 87 53, advies@energiekbaarn.nl.
Zonnedaken

Informatie over zonnepanelen voor ondernemers

Op woensdag 27 februari en maandag 4 maart jl. vonden twee informatieavonden voor ondernemers plaats over zonne- of PV-panelen.

Ondernemers kregen informatie over Salderen, SDE+ subsidie, de EIA/KIA en lease opties, maar ook de Postcoderoosregeling - interessant wanneer u het dak van uw bedrijfspand niet of slechts gedeeltelijk voor eigen gebruik nodig hebt.

Vragen werden gesteld over financieringsmogelijkheden, wat nu wanneer je als ondernemers samen een VvE vormt, dakconstructies en hoe zwaar zijn zonnepanelen eigenlijk (ongeveer 15 kilo/m2). Worden PV-panelen inderdaad elk jaar beter? Hoe zit het met verzekeringen, hagelbuien, schoonmaken, de mogelijkheden voor klein- of grootverbruikers en meer.

Bent u ondernemer, geïnteresseerd in zonnepanelen en heeft u deze sessies gemist? Wilt u nog SDE+ subsidie aanvragen in de voorjaarsronde? Of heeft u andere vragen op het vlak van verduurzamen? Neem contact op met Madeleine Boerma via 06-50291459 of mail naar welkombij@hetzakelijkehart.nl.

NB Wist u dat u online antwoorden vindt op een aantal veelgestelde vragen? Deze lijst wordt continue uitgebreid. Stel uw vraag en we plaatsen het antwoord op deze lijst!
facebook email
MailPoet